2008. március 12., szerda

Lilakáposzta-leves

(Sőt: nyerslilakáposzta-leves, de a mozgószabály ezen szépséges példáját nem mertem címbe tenni. :-))
Szóval az ötlet itt van (a második), de persze adaptáltam a helyi alapanyagokra, így került bele mogyoró helyett dió, tökmag és napraforgómag; valamint répa, mert mért ne. Meg vagy két kanál olaj, hogy legyen miben oldódnia a zsírban oldódó vitaminoknak, bár rövidesen rájöttem, hogy erre alighanem elegendőek lettek volna a magok magukban is. Sebaj.
Kicsit kényelmetlnebb felismerés volt, mikor azt kellett realizálnom, hogy a gondolkodás nélül beleborított szósz nem a szója- volt, hanem a (tökéletesen azonos formájú üvegben lakó) Worcester(shire) szósz... Végül némi só-bors-őrölt kömény lett hivatva kiküszöbölni a csorbát.
És egészen jól sikerült is nekik. :-)

Holnap talán megpróbálkozom a Napocska kenyérrel.

1 megjegyzés:

Ottis írta...

szia, szia!Örömmel láttam, hogy kipróbált receptjeid között ott van a napocska kenyér is és elégedett is vagy vele!jó érzés ezt olvasni :-)