2007. szeptember 19., szerda

A többiek

Akkor most egy kicsit bővebben arról a három emberről, akikkel a házon és az életünkön osztozunk.

A legfiatalabb (21) Aura Litvániából. Kémia szakon volt két évet az egyetemen, és kórust vezetett, mielőtt idejött (42 órát töltve a buszon..). Eddig nem sok hangját hallottuk, most kezd visszabeszélni. :-) (De nagyon kedvesen, viccel.)

Aztán Sarah következik (23), a Chanel-szigetekről, ahol a házukban annyi fürdőszoba van, amennyi lakó. Azt mondta, arrafelé az emberek hétvégi és szabadidős elfoglaltsága a jachtjaik fényesítgetésére korlátozódik, ami őt valahogy nem elégíti ki... Teológiát végzett (részben ökumenikusat Prágában), aztán egy évet dolgozott valami irodában (eredetileg jogásznak szánták), most pedig itt van.

A harmadik Tom (23), aki a középiskola után egy évet Indiában töltött (angolt próbált tanítani egy csoportnak, amelyben tíz, számára ismeretlen nyelvet beszéltek...), aztán Oxfordban diplomázott középkori angol irodalomból. Az első este azt mondta, most idejött, hogy valami olyasmit csináljon, amit nem vártak (el) tőle otthon.

Közös pontként a jezsuita kötődés mellett gyorsan fölfedeztük a taizéi gyökereket is, azóta is jókat éneklünk együtt. :-)

Hát ilyesmi. A napi rutinunk kezd beállni (reggel mind máskor indulunk, de este együtt eszünk és imádkozunk). A főzés nem egyszerű, amennyiben Sarah vegetáriánus, Tom pedig tej- és lisztérzékeny... de egyelőre úgy fest, el lehet élni rizsen, krumplin és zöldségeken. :-) Majd én is próbálkozom néha, és ígérem, beszámolok. A házimunka egyelőre egyéni preferenciák alapján zajlik, majd kiderül, mennyire működőképes a rendszer(telenség)...

A ház különben hatalmas. Van 4 hálószoba fönn, lenn pedig egy nappali, ami ebédlőül is szolgál, valamint egy ebédlő, ami ilyenformán most imaszoba; továbbá mindjárt az előszobából nyílik még egy helyiség, ahol most gépelek.
A konyhában és a mosókonyhában laminált parketta van, a fürdőben és a vécékben valami linóleum-féle, és mindenütt másutt padlószőnyeg. (Az előszobában is. Igaz, azóta kiderült, hogy nincs sár...) Nem nagyon tetszik. Hozzászoktam, hogy padlószőnyeget a kápolnában használunk, és levesszük a cipőnket rajta.

4 megjegyzés:

Neringa írta...

gyors vagyok: most tűnt fel, hogy ékezeteket is használsz.:)
amúgy tök jó, hogy ilyen sűrűn mesélsz.
pitty.

Unknown írta...

Ó igen, pár nappal az ideérés után beizzítottam a magyar billentyúzetkiosztást — kicsit már így is későn, mert pár karakter angol helye nagyon benne maradt az ujjamban. :)

Névtelen írta...

na erre majd engem is megtaníthatnál...:)

Unknown írta...

Mi sem egyszerűbb: Beállítások > Vezérlőpult > Billentyűzet > Nyelvek. Aztán ha megjelenik a jobb alsó sarokban a kis kék négyzet a nyelvek rövidítésével, akkor már csak jobb katt arra, vagy bal Alt + Shift a váltáshoz. :)