2008. június 25., szerda

Kutyák a börtönben

Ez egy újabb erősen érdekes börtönös dolog volt: két tiszt jött két kutyával, megmutatni, mit is tudnak. (A kutyák.)
Előtte meséltek is kicsit róluk, például olyasmiket, hogy ahol én egy vekni kenyér láttán (szagoltán) azt mondom, hogy ez egy vekni kenyér (szaga), ott a kutya lisztet, élesztőt meg miegyebet érez. Ezért nehezebb azokat a kutyákat képezni, amelyek embereket vizsgálnak (body scanning), pl. a látogatóinkat, hogy nem akarnak-e drogot csempészni be: a kutyának figyelmen kívül kell hagynia az ilettő által aznap elfogyasztott (let's say) cheese 'n' onion pie-t két pint ale-lel (hagymás-sajtos lepény két pofa világos, nem szénsavas sörrel), az illatszereit, az izzadtságát stb.
De azért így is elég jól megy nekik. :-)
És persze a kutyák játszani akarnak (minden találat után játszhatnak egy sort a teniszlabdával), ez hajtja őket. (De nagyon. Láttam.)
És aztán a legérdekesebb: a mobiltelefon-kereső kutyák. Mert ugye a telefonok is meglehetősen nemkívánatos tárgyak odabenn: kezve attól, hogy percek alatt fizetőeszközzé válik, addig, hogy nemrég valaki megrendelt egy gyilkosságot a cellájából. Hanem a mobilok azért nem szaglanak úgy, mint egy zacskó por, úgyhogy ez fárasztó nagyon. Míg drogok után egy-egy kutya két szárnyat is végig tud vizslatni egy nap, addig a telefonszimatolókat majdhogynem minden cella után pihentetni kell kicsit.
De azért így is elég jól megy nekik. Megtalálják a bekapcsolt telefont, a kikapcsolt telefont, a töltőt, és még a SIM-kártyát is (ha egyszer már volt telefonban, mert az egészben az akkumulátorfolyadék a lényeges, azt érzik).

Nincsenek megjegyzések: